Bryggerier runtom Skåne

Skåne har mycket att bjuda på. Fantastiska stränder, stadsliv och ett vackert naturliv. I Malmö finns stort utbud restauranger med smakrika Vinoteket viner och en uppsjö av shopping möjligheter. Utöver det bjuder även Skåne på kanske några av Sveriges mest unika mat- och dryck-upplevelser. Om du är nyfiken på att upptäcka nya alkoholhaltiga upplevelser har Skåne ett brett utbud, både i form av öl och vin. Nedan följer några varma rekommendationer på bryggerier runtom Skåne som är väl värt ett besök.

Limhamns Bryggeri

Den vackra staden Malmö har ett stort utbud och kan bjuda på något till alla i familjen. Här finner du bra och billig shopping blandat med massa spännande mat- och dryckupplevelser. Om du är sugen på att prova något nytt och spännande rekommenderas Limhamns Bryggeri. Det är ett bryggeri som grundades första gången 1901, och genomgick en renovering 2014. Det är ett litet bryggeri med ett stort utbud. Bryggeriet stoltserar med att brygga sin öl på ”nyfikenhet, hjärta och passion”. Inget kan väl gå fel med de ingredienserna? Här kan du prova på både IPA, pale ale och lager. Limhamns Bryggeri ligger vackert beläget i närhet till havet på Plockbandsgatan 4 i Limhamn.

Fulltofta Gårdsbryggeri

Om du vill ha en naturskön upplevelse blanda med en unik tappning av öl då är Fulltofta Gårdsbryggeri ett utmärkt val. Fulltofta Gårdsbryggeri är fortfarande ett relativt ungt mikrobryggeri, då de började brygga öl 2014. Att det är ett ungt bryggeri skulle dock aldrig misstänkas med tanke på de fantastiska ölsorter de producerar. De använder sig av de allra bästa råvaror som de kan hitta och satsar på att brygga av spännande typer som kan uppskattas av en bred publik. Gården är vackert belägen i närheten av Ringsjön, som ligger mitt i Skåne. Skulle du inte ha tillgång till en bil för att fysiskt besöka gården spelar det ingen roll. För Fulltofta Gårdsbryggeri levererar nämligen sin öl till Systembolaget. Så surfa in på deras hemsida redan idag och beställ hem ett smakprov till ditt närmsta Systembolag!

Helsingborgs Bryggeri Aktiebolag

Ta tåget en dag för att strosa runt härliga Helsingborg. Vackert beläget längs kusten bjuder Helsingborg på en avslappnad vibe med ett brett kulturellt utbud. Det finns även en hel del att upptäcka på mat och dryck fronten – däribland Helsingsborg Bryggeri Aktiebolag. Beläget på Bredgatan 25 finns detta bryggeri som har ett stort Skånskt hjärta som bankar av kärlek av spännande smaker. Detta bryggeri erbjuder även på rundturer. Dessutom kan du handla presentkort på hemsidan. Det kan vara en fin gåva att skänka bort till en nära vän eller bekant som uppskattar spännande öl-smaker. Hos Helsingborgs Bryggeri Aktiebolag finns det ett brett utbud av unika smaker. Så tveka inte, ge bort en upplevelse redan idag – till dig själv eller någon annan.